HomeVeerdienstRondvaartenToeristische InfoContact
Kievits Veerdiensten  

 

Het Weer in Millingen

Webcam Millingen
  Millingerwaard

Natuurgebied Millingerwaard

Doornenburg

Kasteel Doornenburg

Fort Pannerden

Fort Pannerden

Huis Aerdt

Huis Aerdt

Trekveer

Trekveer Rijnstrangengebied

Speurroute Geheim van Millingen

Speurroute Millingen

 

Fiets- en wandelroutes

In de omgeving van de oevergemeenten Millingen aan de Rijn, Rijnwaarden en Lingewaard zijn vele mogelijkheden om te starten met fiets- of wandelroutes. Deze routes lopen veelal door mooie natuurgebieden en voeren u langs interessante bezienswaardigheden.

 

Kievits Veerdiensten

Omgeving

Onze veerboten varen in het gebied Nationaal Landschap De Gelderse Poort. De ruige riviernatuur langs de Rijn en Waal en de veelzijdige flora en fauna zijn zeker een bezoek waard. In dit landschap heeft landbouwgrond de afgelopen jaren plaats gemaakt voor nieuwe natuur, waarbij plassen, moerassen en ruige beplanting is ontstaan.

Verschillende diersoorten hebben hun intrek genomen in dit gebied. Door staatsbosbeheer en het Wereld Natuur Fonds zijn bevers in het gebied uitgezet. Ook zult u Konikpaarden en Gallowayrunderen, vogels en insecten aantreffen. In de winterperiode is het een prima plaats om ganzen te spotten.

U bent dan ook van harte uitgenodigd om lekker vrij rond te struinen en uit te waaien in de natuurgebieden die tot de Gelderse Poort behoren.

Naast de natuurgebieden zullen ongetwijfeld de andere bezienswaardigheden in de oevergemeenten Millingen aan de Rijn, Lingewaard en Rijnwaarden voor u een reden zijn om de omgeving verder te ontdekken. Zowel Millingen aan de Rijn als de gemeente Rijnwaarden grenzen aan Duitsland. Een bezoek aan het 
buitenland is dus snel gebracht. Plaatsen als Kleve en Emmerich 
bevinden zich op fietsafstand (resp. 12 km en 20 km).


Voor uitvoerige toeristische informatie verwijzen wij u graag naar de sites van:


Fort Pannerden

De Kop van Pannerden met op de voorgrond Fort Pannerden bij
de splitsing van Rijn en Waal. Rechtsboven in beeld Millingen aan de Rijn.

 

< naar boven