Historie
De veerverbinding van Millingen aan de Rijn, gelegen tussen de bruggen van Nijmegen, Arnhem en Emmerich (Duitsland), is er al sinds mensenheugenis. Werd de veerverbinding vroeger vooral gebruikt door arbeiders die hun emplooi vonden bij de vele steenfabrieken en door mensen die op familiebezoek gingen, tegenwoordig is het veer een belangrijke schakel in het omvangrijke fiets-en wandelroutenetwerk dat Nederland rijk is.
Arbeiders die op de steenfabrieken werkten waren afhankelijk van de veerdiensten over de Rijn. Er gingen op veel plekken boten over de rivier, zoals hier van Millingen naar de Bylandt. Ook werknemers van de scheepswerven in Millingen en Lobith namen het veerbootje voor de overtocht visa versa door weer en wind.
Voetgangers worden overgezet met roeiboten. Bij gunstige wind wordt er tijdens het roeien een zeil bijgezet. Foto uit de jaren dertig van het veer van Millingen naar Pannerden.
In de winter van 1939-1940 is de overtocht niet mogelijk omdat de Rijn is dichtgevroren. Op deze foto is kruiend ijs zichtbaar.
De veerman heeft met zand en as een pad aangelegd over de Rijn van Millingen naar Pannerden, toegang 10 cent.